Trial Demonstratie(s) afgelast

Kennelijk vanwege verscherpte regelgeving omtrent het organiseren van Take-a-Riskevenementen is TCA dit jaar voor het eerst geconfronteerd met de verplichting om afdoende verzekerd te zijn voor aansprakelijkheid tijdens een Trial demonstratie.

Dit soort activiTCADemoTeam_003teiten met kentekenloze motorvoertuigen verzekeren is een zeer kostbare aangelegenheid waardoor de kosten in het geheel niet opwegen tegen de baten.

Het meeliften op de evenementen verzekering van de organisatie is alleen mogelijk als vrijwilliger van die organisatie, dus niet onder de vlag van TCA en dus ook zonder vergoeding voor de club.

Daarnaast ligt de verantwoording voor aansprakelijkheid alsnog volledig bij de leden van TCA die zich opgegeven hebben voor de demo’s en dit moeten wij als TCA niet willen omdat wij de eventuele gevolgen daarvan niet kunnen inschatten.

Het bestuur gaat verder onderzoeken wat de mogelijkheden in verzekeringsland zijn maar na rijp beraad besloten om voorlopig geen Trial demonstraties meer te rijden.