Verslag Oliebollentrial en 50+ Trial middag

Oliebollentrial

Afgelopen zondag was de traditionele Oliebollentrial, een redelijke aantal rijders was naar de baan getogen om te genieten van een mooi uitgezette wedstrijd en konden zich tussendoor trakteren op heerlijke oliebollen en Chocolademelk. Het was fantastisch trial weer, droog en met een koel winterzonnetje, van de koude wind die ‘s-ochtends nog zorgde voor een warme muts en wollen handschoenen gevoel was na de start van de wedstrijd geen sprake meer.DSC_0164

Helaas vandaag maar één Geel+ rijder, dus Simon pakt daarmee de volle 20 punten,  Opa Lusink was wel op de baan maar vanwege een knieblessure stond hij niet op de motor maar was hij begeleider van zijn kleinzoon die met een loopfiets de trial beginselen bijgebracht kreeg. In Geel drie rijders, Wiljan eindigde als derde, Susan als tweede en Danny stond vandaag op het hoogste treetje, Twan was er niet bij maar het lijkt erop dat het in deze klasse tussen deze twee jeugd rijders zal gaan.

In Rood 7 rijders, Jip eindigde misschien wel op de laatste plaats maar zij rijdt nog maar een jaartje en maakt enorme stappen voorwaarts, als zij straks een seizoen NK DSC_0065Jeugd achter de rug heeft en een aantal jeugdtrainingen mee doet dan wordt dat nog zweten voor al die heren in de rode klasse in Apeldoorn 😉 Aan de top is het momenteel Gijs Schimmel met drie gewonnen wedstrijden, ook vandaag wist hij zijn pa met ruime cijfers te verslaan. Maar ook jongeling Jasper is een factor om rekening mee te houden want hij eindigde op de tweede plaats en verslaat daarmee wel even mooi Wouter, Aalt en Paul.DSC_0072

 

 

In Blauw is het Arjen die voor de tweede keer een eerste plaats pakt, maar Richard zit hem op de hielen en nu deze laatste zijn GasGas weer rijklaar heeft zou het maar zo kunnen zijn dat hij stiekem iets meer gaat trainen. Wim is gelukkig, na een serieus Enduro ongeval in Albanië waar hij zijn onderbeen op meerdere plekken brak, weer terug van weggeweest en staat, terecht, wel heel voorzichtig op de trialmotor en rijdt dan ook twee sporen lager dan we van hem gewend zijn. Bertjan Ruis sluit de rij in deze klasse maar het is zijn debuutjaar dus hij kan alleen maar vooruit!DSC_0181

In Wit heeft Rob Smit op zijn mooie blauwe Bultaco vandaag gewonnen van Kevin Barten, onze NK Jeugd kampioen 2015 in de Kabouterklasse. Kevin krijgt voor dit bereikte resultaat 27 januari van de gemeente Apeldoorn de Sportpenning uitgereikt en alhoewel dit dus nog even duurt was Kevin alvast in hogere sferen te vinden.

Kijk voor meer foto’s in ons FotoAlbum en kijk hier voor de uitslagen en tussenstand.

50+ Trial middag (verslag van Stef vd Sluis)Fitness

Ik dacht dat we nu aan het vierde Trial Fitness seizoen bezig zijn en nu hebben we voor het eerst in een echte regenbui gereden.

Voor de pauze hebben we precies volgens de weer-app van Henk gereden en praktisch geen regen gehad. Na de pauze was het behoorlijk nat tijdens het traditionele treintje rijden. Addie was er ook, helaas nog in het gips, maar had wel een aangename kachel meegebracht zodat we lekker warm hebben gezeten. Later bleek dat ook de vaste kachel in de kantine het doet.

We waren ditmaal met 7 man waarbij we ook een nieuwe man, Cees Middendorp uit Lunteren, mochten verwelkomen. Cees heeft nog weinig ervaring maar hij heeft de Classic Trial altijd als toeschouwer leuk gevonden en wil het nu zelf gaan proberen. Hij heeft een mooie originele Montesa 247 aangeschaft en heeft vandaag al meer in het terrein gereden dan in zijn hele leven. Nogmaals welkom Cees en dat je er net zoveel plezier aan mag beleven als wij dit hebben.

Volgende week zetten we weer een oefen non-stop uit, wel moet het weer dan meewerken gezien de verwachtingen.

Wil je mee trainen (ook al ben je misschien nog net geen 50+) kom dan op woensdagmiddag naar de baan.