Nieuwe Coronamaatregelen per 16 december

Naar aanleiding van de toespraak door de minister president afgelopen maandag is er weer veel veranderd in de regels rondom Covid 19. De KNMV stuurde een mail naar al hun licentiehouders waarin gesteld werd dat er voor de motorsport niet veel veranderd;
Hoe ingrijpend de lockdown ook is voor de samenleving als geheel, voor de motorsport verandert er weinig. Sporten in de buitenlucht mag met maximaal twee personen samen, zo lang er 1,5 meter afstand wordt gehouden. In de praktijk betekent dit dat alleen zijspancombinaties vanaf 18 jaar niet samen mogen trainen. Rijden in competitieverband mag alleen tot 18 jaar.
Echter werd in de toespraak specifiek vermeld dat groepslessen niet toegestaan zijn. Dat wil zeggen dat er voor ons toch wel iets verandert dachten wij. We hebben hierover contact gehad met Camiel van Berkesteijn. Hij geeft aan; “Jouw conclusie is terecht. Trainingen voor een groep door een instructeur zijn niet toegestaan. We staan dan met meer dan twee mensen bij elkaar.”

Tot nader order zijn er dus geen georganiseerde groepstrainingen toegestaan. Trainingen zijn 1 op 1 met een instructeur op 1,5 meter toegestaan en individueel trainen mag nog steeds, mits alle RIVM-regels gehanteerd worden. Om die reden handhaven we voorlopig ook nog het maximaal aantal mensen op de baan tot 16.